در چند سال اخیر معماری میکروسرویسها بیش از همیشه مورد توجه شرکتهای که در صنعت نرمافزار فعالیت دارند قرار گرفته است.
در این دوره رایگان از باگتو قصد داریم شما را با این معماری محبوب آشنا کنیم و انتظار میرود بعد از مشاهده این دوره دید مناسبی از معماری میکروسرویسها به دست بیاورید و برخی از چالشهای مهم این معماری را بشناسید.
شما در پایان این دوره از نظر ذهنی آماده پیادهسازی این معماری میشوید، البته در این دوره ما پیادهسازی انجام ندادهایم و از هیچ تکنولوژی در این دوره استفاده نکردهایم و فرقی ندارد شما با چه زبان و یا فریمورکی کار میکنید، با هر زبان و فریمورکی که در حال کار هستید میتوانید از این دوره استفاده نمایید و با معماری میکروسرویسها آشنا شوید.
البته در دوره ستارگان میکروسرویس یک پروژه کامل با چالشهای که برای معماری میکروسرویس وجود دارد پیادهسازی میکنیم.
در این دوره با موارد زیر آشنا میشوید.
- معماری Monolithic (مونولیتیک)
- آشنایی با معماری SOA
- آشنایی با معماری میکروسرویس
- چگونه مرزبندی بین سرویسها را انجام دهیم؟
- سرویسها چگونه با هم ارتباط برقرار میکنند؟
- انتشار میکروسرویسها چه چالشهای نسبت به معماری سنتی دارد؟
- اهمیت مانیتورینگ در معماری میکروسرویس
- چالشهای امنیت در میکروسرویس
معماری میکروسرویس یک الگوی طراحی نرمافزاری است که برای توسعه نرمافزارهای توزیعشده با استفاده از یک ساختار ماژولار و کوچکترین واحدهای مستقل مانند سرویسها (Microservices) طراحی شده است.
به عبارت دیگر، معماری میکروسرویس به تجزیه و تحلیل سامانهها به قطعات کوچکتر و مستقل کمک میکند تا بتوان به صورت موثرتری آنها را ایجاد و مدیریت کرد.
بنابراین، برخلاف ادعاهای شایع، معماری میکروسرویس به معنای یک فریمورک کامل برای توسعه نرمافزار نیست. به علاوه، معماری میکروسرویس برای همه پروژهها مناسب نیست و برای پیادهسازی آن، محیط توسعه، نیازمندیهای کسبوکار، مهارتهای تیم توسعه و موارد دیگر را باید در نظر گرفت.
معماری میکروسرویس چندین مزیت مهم دارد :
امکان استفاده از زبانهای برنامهنویسی مختلف: در معماری میکروسرویس، هر سرویس به طور مستقل پیادهسازی میشود و به همین دلیل، میتوان از زبانهای برنامهنویسی مختلف برای پیادهسازی هر سرویس استفاده کرد. این امر به توسعهدهندگان این امکان را میدهد تا از بهترین زبان برای هر سرویس استفاده کنند.
افزایش سرعت توسعه: در معماری میکروسرویس، هر سرویس به طور مستقل توسعه و مدیریت میشود و به همین دلیل، توسعه سامانه با سرعت بیشتری انجام میشود. این امر به توسعهدهندگان این امکان را میدهد تا به صورت موازی و به طور مستقل بر روی هر سرویس کار کنند.
افزایش قابلیت توسعه: در معماری میکروسرویس، هر سرویس به صورت مستقل طراحی و پیادهسازی میشود. این باعث میشود که تیم توسعه بتواند به صورت همزمان بر روی چندین سرویس کار کند و این موضوع به توسعه سریعتر محصول کمک میکند.
افزایش انعطافپذیری: در معماری میکروسرویس، هر سرویس به صورت مستقل طراحی و پیادهسازی میشود. این باعث میشود که به راحتی بتوان در صورت نیاز، سرویسهای جدیدی را به سامانه اضافه کرد یا سرویسهای قدیمی را حذف کرد. این انعطافپذیری به تیم توسعه اجازه میدهد تا با تغییرات در محصول و نیازمندیهای کسبوکار، به راحتی پاسخ دهند.و موارد بیشتری که در ادامه این دوره با آنها آشنا می شوید.
بسیاری از شرکتهای بزرگ و معتبر دنیا از معماری میکروسرویس برای طراحی و پیادهسازی سیستمهای خود استفاده میکنند. برخی از این شرکتها عبارتند از:
Amazon :آمازون از معماری میکروسرویس در سیستمهای خود استفاده میکند، که شامل سرویسهای AWS (Amazon Web Services) نیز میشود.
Netflix: نتفلیکس از معماری میکروسرویس در سیستمهای خود برای پردازش موازی، کاهش زمان پاسخگویی و افزایش قابلیت مقیاسپذیری استفاده میکند.
Uber : اوبر از معماری میکروسرویس برای پیادهسازی سیستمهایی مانند مدیریت رانندگان و مشتریان، محاسبه تعرفه، پیگیری وضعیت سفر و... استفاده میکند.
Google : گوگل از معماری میکروسرویس برای پیادهسازی سیستمهای مانند Google Search، Google Drive، Gmail و... استفاده میکند.
Microsoft : و مایکروسافت هم از معماری میکروسرویس برای طراحی سیستمهای خود، از جمله Azure Service Fabric، استفاده میکند.
Airbnb : ایربیانبی از معماری میکروسرویس برای طراحی سیستمهایی مانند پیشنهادات محل اقامت، مدیریت پرداخت و... استفاده میکند.
Spotify : اسپاتیفای از معماری میکروسرویس برای طراحی سیستمهایی مانند پیشنهادات موسیقی، پخش آنلاین و... استفاده میکند.
البته شرکت های بسیاری در ایران هم از معماری میکروسرویس برای پیشبرد اهداف خود استفاده می کنند.
بعد از گذراندن این دوره میتوانید در دوره ستارگان میکروسرویس شرکت نمایید.